Kada bebi uvesti bananu

0
2144

Kada bebi uvesti bananu ?

Sećate li se crtaća o dečaku Eriku koji kada pojede bananu postane bananamen? Ovo nije slučajnost, jer je banana zaista moćno voće! Za banane se često kaže da su savršena hrana prirode, jer sadrže mnoge hranljive sastojke koji su potrebni čoveku. Najvažniji hranljivi sastojci banane su kalijum i vlakna. Banane su takođe bogate i vitaminom B6, B2 kao i vitaminom C.

Banana se uvodi kada beba napuni 6 meseci. Kao i uvek preporučujemo da se konsultujete sa vašim pedijatrom o uvođenju nove namirnice vašoj bebi. Kalorično voće kao što je banana se oprezno uvodi. Prrilikom uvođenja za početak dajte samo kašičicu kašice od banane.

Banana se preporučuje za doručak ili užinu jer veoma brzo daje potrebne sastojke organizmu pa je naručito koriste deca i sportisti kao međuobrok.

Banana je dobar antioksidans i deluje protiv bakterija i virusa, pa stručnjaci preporučuju jednu bananu dnevno kao lek. Banane deluju kao probiotik, tj. stimulišu rast korisnih bakterija u crevima.

Pored svih navedenih fantastičnih kvaliteta banane, jedna od njenih najboljih pogodnosti je što je zaštićena u svojoj kori i nema potrebe da je perete pre upotrebe, jednostavno oljuštite i pojedete. To daje banani veliki plus kada dođe vreme za putovanje sa vašim mališanima.

Banane ne čuvati u frižideru ni u zamrzivaču, jer se tako brzo pokvare i gube hranljive sastojke. Mnogi misle da su banane veoma kontaminirane pesticidima, ali to nije tačno. Banane nisu jedna od “prljavih namirnica” tako da je kupovina organskih banana vaš lični izbor.

Recept za kašicu od banane i avokada pogledajte ovde.

Recept za Banana palačinke pogledajte ovde.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × two =