Kada bebi uvesti breskve i nektarine

0
3812

Kada bebi uvesti breskve i nektarine

Mnogi ljudi misle da su breskva i nektarina dve različite vrste voća. A da li ste znali da je jedina razlika između breskve i nektarine to što je breskva “dlakava”, a nektarina glatka?

Breskve i nektarine su bogate vitaminom C i A i sadrže veliku količinu vlakana. Zajedno sa suvim šljivama / šljivom, predstavljaju odličan izbor ukoliko vaša beba ima problem sa zatvorom.

Mnogi pedijatri preporučuju da bebe mogu da počnu da jedu ovo voće kada napune 6-8 meseci. Kao i uvek, preporučujemo da se posavetujete sa pedijatrom Vaše bebe o uvođenju svake nove namirnice.

Breskve i nektarine su ukusne, slatke i sočne pa ih većina beba voli. Možete ih kombinovati sa dosta namirnica kao što su piletina, jogurt, žitarice, banane, avokado…

Možete ih kuvati pa čak i peći, ali imajte na umu da one tako gube svoje nutritivne vrednosti.

Breskve i nektarine su jedne od onih namirnica koje su u velikoj meri kontaminirane pesticidima tako da se preporučuje kupovina organski uzgajanih breskvi i nektarina.

Kada ih kupite slobodno ih možete ostaviti 2-3 dana na sobnoj temperaturi. Time će one postati mekše a takođe će postati i sočnije. U frižideru ih možete čuvati do nedelju dana, a ako ih zaledite mogu stajati u zamrzivaču i do godinu dana.

Kašica od breskve, banane i griza

Sastojci:

– 1 breskva

– 1/2 banane

– 1 kašika griza

Priprema: Oljuštite breskvu i izvadite košticu. Breskvu možete kuvati a možete je i svežu ubaciti u blender. U blender dodati bananu i sve zajedno izmiksati.

U 1 dcl vode (u kojoj je kuvana breskva) postepeno sipati griz i kuvati na laganoj vatri nekoliko minuta ( pogledajte uputstvo na pakovanju) uz povremeno mešanje. Kada se griz skuva dodati mu izmiksano voće.

Recept za palentu sa jabukom pogledajte ovde.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen − 11 =