Kada bebi uvesti krušku?

0
2629

Kada bebi uvesti krušku?

Kruške su dobar izbor za jednu od bebinih prvih kašica. Kruška se može bebi dati sa 4 do 6 meseci starosti. Kao i uvek, preporučujemo da se posavetujete sa vašim pedijatrom prilikom uvođenja čvrste hrane.

Kruške su bogate vlaknima, kalijumom i vitaminom C. One povoljno deluju na rad bebinih probavnih organa pa se često daju kao lek za ublažavanje bebinog zatvora.

Nema potrebe ljuštiti krušku, jer je kora kruške lako svarljiva.

Kako odabrati krušku u prodavnici?

Kruške nisu jedna od namirnica koje su visoko kontaminirane sa pesticidima tako da nije neophodna kupovina organski uzgajane kruške.

S obzirom da kruške vrlo brzo zriju nakon što su ubrane kada ih kupujete u prodavnici, birajte one nedozrele i neoštećene. Meka kruška verovatno ukazuje na prezrelost i može biti blizu truljenja.

Kako čuvati i kuvati kruške?

Kruške držati u frižideru na najhladnijem mestu maksimalno nekoliko dana.

Kruške mogu da se zamrznu sirove ili skuvane. Pre zamrzavanja potrebno je prethodno kruške oprati i osušiti. Zatim se narežu na četvrtine i izvadi im se koštica. Tako očišćene i oprane, potpuno suve stavljaju se u kese za zamrzavanje. Kruške mogu održati svoju svežinu u zamrzivaču i do tri meseca.

Kruške ne treba da se kuvaju kada su zrele, one su vrlo mekane i lako se od njih pravi glatki pire. Iako se sveže kruške u većini slučajeva ne gule, pre kuvanja to se obavezno čini.

Recept za kašicu od kruške pogledajte ovde

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 1 =