Kako povećati šanse za trudnoću? Kako najlakše zatrudneti?

1
2524

Kako povećati šanse za trudnoću? Kako najlakše zatrudneti?

Rešite kviz i saznajte kako da poboljšate svoje šanse da ostanete trudni!

1. Koliko često bi trebalo da imate seks kada pokušavate da zatrudnite?

a. Svaki dan ili dva

b. štedeti se za ovulacije

Tačan odgovor je: Svaki dan ili dva. Dnevni seks povećava šanse za trudnoću. Ako vas brine da li česti seks utiče na spermu, odgovor je ne. Dnevni seks ne smanjuje čovekovu plodnost.

2. Uz koju pozu ćete najlakše zatrudneti?

a. Misionarski položaj

b. Kada žena podigne noge uvis

c. Pozicija nije bitna

Tačan odgovor: Pozicija nije bitna. Naučnici nemaju dokaze da bilo koji položaj pomaže ili odmaže spermi da stigne do cilja.

3. Nošenje uskih bokserica utiče na plodnost?

a. Istina

b. Laž

Tačan odgovor: Laž. Ako vaš muškarac nosi uske bokserice nema razloga da pređe na druge. Studije nisu pokazale vezu izmedju uskih bokserica i manje plodnosti. Medjutim, spermatozoidima zaista jeste potrebna malo niža temperatura od temperature tela da budu učinkovitiji. Idealna temperatura je oko 35 C.

4. Najbolji prirodni način da se utvrde plodni dani je:

a. Menstruacija

b. Sekret

c. Temperatura tela

Tačan odgovor: Sekret. U ovulaciji hormoni čine da je grlić materice sluzav i klizav. To pomaže spermi da lakše pliva do jajne elije koja je spremna da bude oplođena.

5. Kako bi zatrudneli seks je bolje imati:

a. Na dan ovulacije i 2 dana pre

b. Na dan ovulacije i 2 dana posle

Tačan odgovor: Na dan ovulacije i 2 dana pre. Spermatozoidi mogu da prežive nekoliko dana unutar vašeg tela tako da seks pre ovulacije može pomoći da zatrudnite. Ako pratite vašu ovulaciju na osnovu kalendara možda ćete želeti da imate seks nekoliko dana pre i posle očekivanog datuma jer se stvarni dan ovulacije može prebaciti iz meseca u mesec.

6. Bolje je imati seks ujutru nego noću ako pokušavate da zatrudnite?

a. Tačno

b. Netačno

Tačan odgovor: Netačno. Vreme dana nije bitno. Najvažnija stvar je da pokušavate da imate seks na dan ovulacije i 2 dana pre toga.

7. Da li je opasno zatrudneti odmah nakon što prestanete da uzimate antibebi  pilule?

a. Da

b. Ne

Tačan odgovor: Ne. Nema štete za vas ili vaše buduće dete ako ostanete trudni odmah nakon pilula. Kada budete želeli da zatrudnite samo prestanite sa njima.

8. Sta od sledeeg nije štetno za vas ukoliko želite da zatrudnite?

a. Kafa

b. Cigare

c. Dijeta

Tačan odgovor: Kafa. Jedna ili dve šolje kafe neće smanjiti vaše šanse da zatrudnite. Pušenje ne samo da je uzrok neplodnosti, ve utiče i na to da menopauza počne ranije. Mršavljenje ili debljanje može poremetiti vaš menstrualni ciklus. Ako pokušavate da zatrudnite, jedite uravnoteženo.

9. Alkohol treba izbegavati kada pokušavate da zatrudnite jer:

a. Možda ste već trudni

b. Alkohol vas može učiniti manje plodnim.

c. Oba

Tačan odgovor: Oba. Stručnjaci su podeljeni oko toga da li je u redu da se pije alkohol kada pokušavate da zatrudnite. Neke studije pokazuju da alkohol utiče da žena bude manje plodna, dok druge ukazuju na to da pomaže. Svakako svi se slažu da konzumiranje alkohola tokom trudnoće čak i u ranim fazama može da dovede do oštećenja ploda.

Kako izračunati pol deteta po kineskom kalendaru? Pogledajte ovde.

SHARE
Previous articleSeks u trudnoći
Next articleKada bebi uvesti maline

1 COMMENT

  1. Mislim da je alkohol jako štetan za trudnoću, a i pre nje, imate mnogo studija o tome kako dovodi do različitih promena i defekata ploda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five − 2 =