Kada bebi uvesti mango

0
2634

Kada bebi uvesti mango?

Osim slatkoće i odličnog ukusa, ovo voće je veoma zdravo. Mango je bogat vitaminima A, C i E i mineralima cinkom i magnezijumom . Pored toga mango sadrži malo kalorija i masti.

Mango spada u tropsko voće i možete ga dati vašoj bebi kada napuni 12 meseci. Mango nije poznat po tome da može da izazove alergije koje mogu da ugroze život vašeg deteta. On izaziva alergije poput osipa oko usta i osipa oko guze tokom izbacivanja stolice.

Ukoliko je dete alergično na mango, ono će imati reakciju i na sam dodir kore manga ili na kupke koje sadrže mango.

Kako izabrati i čuvati mango

Mango ne spada u namirnice koje su visoko kontaminirane sa pesticidima tako da nije potrebna kupovina organski uzgajanog manga.

Mango treba da bude mekan kada ga stisnete, ali ne toliko da vam ostane trag od prstiju. Mango je obično crvenkasto narandžaste boje ili zlatno žute sa primesama narandžaste. Izbegavajte one plodove koji imaju tragove nagnječenja ili imaju male smeđe tačke.

Možete čuvati zrele plodove mаnga u frižideru oko nedelju dana ali se preporučuje da se kupuje dan za dan. Mango se može zamrznuti u kriškama ili kao pire i takav se može čuvati do godinu dana.

Hrana koju je dobro mešati sa mangom je: Avokado, banana, borovnice, breskve, kruške, dinje, krompir, piletina, svinjetina, jogurt.

Recept za kašicu sa mangom i kruškom:

Mango i krušku operite i oljuštite a zatim ih isecite na kockice i ubacite u blender.

 

SHARE
Previous articleKada bebi uvesti grašak
Next articleKrofne iz rerne

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen − one =